Written by 10:05 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα

Η πιο ζεστή μέρα του καύσωνα στην Δυτική Ελλάδα- Το θερμόμετρο θα σκαρφαλώνει στους 43 βαθμούς στο Αγρίνιο

Ο καύσωνας Κλέων συνεχίζει την επέλασή του …τσουρουφλίζοντας την χώρα, αλλά και τη Δυτική Ελλάδα.

Σήμερα Σάββατο η ζέστη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει και θα ξεπεράσει τους 43 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα για σήμερα η θερμοκρασία στην Πάτρα αναμένεται να “αγγίξει” τους 40 βαθμούς, στον Πύργο τους 41, ενώ Στο Αγρίνιο θα χτυπήσει “κόκκινος συναγερμός” με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει σοτυς 43 βαθμούς!

Δυστυχώς όπως όλα δείχνουν ο καύσωνας ήλθε για να μείνει, δεδομένου ότι θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς αναμένονται στη Δυτ. Ελλάδα , τουλάχιστον μέχρι την προσεχή Τετάρτη.

“Βράζει” η Ελλάδα

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Meteo το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές. Υψηλή και τοπικά πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 39-40 βαθμούς, στην Ήπειρο από 23 έως 39 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 23 έως 40-41 και ενδεχομένως τοπικά 42 βαθμούς.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 39-41 και τοπικά 42-43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-40, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 37-39 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 41-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με ίδιες εντάσεις.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Close