Written by 16:33 Featured, Ελλάδα

Ετσι θα είναι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό- Φωτ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξη Τύπου τόνισε πως σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης, αφού ξεκινά επίσημα η δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό γήπεδο, που θα ικανοποιεί τις ελληνικές και διεθνείς απαιτήσεις της FIFA–UEFA κατηγορίας 4, δυναμικότητας τουλάχιστον 38.500 θέσεων (έως 40.000).

Η αρένα θα περιλαμβάνει 1.300 θέσεις σε σουίτες, 325 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ και 7 εμπορικά καταστήματα. Στις εγκαταστάσεις του θα μπορεί να αγωνίζεται και η Εθνική ομάδα -ανδρών και γυναικών- της χώρας μας.

Το 2026 εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, θα ορθώνεται ένα σύγχρονο και λειτουργικό γήπεδο. […] Ένα γήπεδο με ένα παγκόσμιο αποκλειστικό προνόμιο: Όχι μόνο βρίσκεται σε τόπο ιστορικό, αλλά έχει απώτερη οπτική αναφορά τον Λόφο της Ακρόπολης. Ένα γήπεδο με θέα την Ακρόπολη», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

Η αρένα στον Βοτανικό έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει τη δυναμική της πόλης στην οποία θα ενταχθεί. Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, φιλοδοξεί να πληροί στόχους υπερσύγχρονων σταδίων από πλευράς υποδομών και τεχνολογίας, ελκύοντας επισκέπτες, όχι μόνο για να παρακολουθήσουν αθλητικούς αγώνες, αλλά και για να περιηγηθούν στο ίδιο το κτίριο, τους χώρους εστίασης, τα εμπορικά καταστήματα και τους χώρους ψυχαγωγίας. Στόχος είναι μέσα από τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών αναψυχής, να τονωθούν οι δεσμοί του φίλαθλου κοινού με την ομάδα, αλλά και να επιστρέψουν οι οικογένειες στο γήπεδο.

Προϋπολογισμός του έργου
Ο προϋπολογισμός κατασκευής του νέου γηπέδου ανέρχεται στο ποσό των 123 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση για την κατασκευή είναι εξασφαλισμένη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

Ο Δήμος Αθηναίων, ως αναθέτουσα αρχή, δημοπρατεί με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό ταυτόχρονα τη μελέτη και κατασκευή του γηπέδου, προκειμένου να εξοικονομήσει χρόνο.
Δείτε σε φωτορεαλιστική απεικόνιση το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού:

(Visited 14 times, 1 visits today)
Close