Written by 06:39 Featured, Πάτρα-Δυτική Ελλάδα, Πολιτική

Υποψήφιοι στην Αχαΐα οι Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος

Η Αχαΐα αποτελεί παραδοσιακά εκλογική περιφέρεια βαρύνουσας σημασίας για τα επιτελεία των κομμάτων, αφού σε αυτή βρίσκεται το τρίτο μεγαλύτερο μητροπολιτικό κέντρο της χώρας.

Για ακόμη μια εκλογική αναμέτρηση βρίσκεται ψηλά στην προτεραιότητα των κομματικών επιτελειών, με πολιτικούς αρχηγούς να την επιλέγουν ως εκλογική περιφέρεια για να κατέλθουν υποψήφιοι.

Το 2019 διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Αχαΐα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρώην Πρωθυπουργό να επιλέγει μάλιστα την έδρα του στην Αχαΐα, αφήνοντας εκτός Βουλής τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων από τον Άρειο Πάγο, έγινε γνωστό ότι υποψήφιος στην Αχαΐα θα είναι ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Αν και παραδοσιακό κάστρο του κεντρώου χώρου, την Αχαΐα επέλεξε για να κατέβει υποψήφιος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής των παρατάξεων και οι πρώην Πρωθυπουργοί – όπως ο Γιώργος Παπανδρέου – εκλέγονται με το σύνολο των ψήφων που λαμβάνει το κόμμα τους στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Με πληροφορίες απο tempo24.news

(Visited 11 times, 1 visits today)
Close